4

     راهى به آسمان 

صفحه اول شامل ١٠ پله نورانى 

پله اول:

بسم الله الرحمن الرحيم

پله اولِ اين مسير نورانى به سمت آسمان پاك و حريم ستر و عفاف و ملكوت اين عالم ،( كه در واقع ملكوت اين عالم همان حقيقت وجودى  ذوات مقدس خمسه طيبه وخاندان پاك واطهر حضرت ختمى مرتبت رسول الله (صلى الله عليه وآله وسلم ))مى باشد،

 پاك وتميز بودن از آلودگي ها وزنگارهاى مادى ورها شدن از برخى تعلقات سخيف وپوچ وبچه گانه دنيوى و شستشو و طهارت جسم وجان و جلا دادن قلب و صاف كردن دل با عبوديت وبندگى و افزايشِ اخلاص درنيت و اخلاصِ درعمل و رشد دادن كودك درون و بزرگ وبزرگوار وبزرگ منش شدن وگذر از مراحل مبتدى عفو وگذشت نسبت به ديگران تارسيدن به درجه ايثار واز خود گذشتگى وترجيح دادن ديگران بر خود وبر خواسته هاى خود  و بردبارى تا سعود به قله صبردر برابر خواسته هاى دونِ نفس اماره و پوشيدن خلعت گرانبهاى خادمى بندگان خدا ،تا نيل به مقامات عاليه همنشينى و همجوارى وخادمى اولياء و انبياء الهى ومستغرق شدن در ياد خدا و نور شدن ، نورانى شدن ، نورُُ على نور شدن ، 

تابهرمندى از آثار نماز درانس ومجالست با حضرت احديّت و رسيدن به مقام فنا و فقر و تسليم و رضا و عبور از حجابهاى نورانى واتصال به معدن عظمت  الهى در نماز ،

 واين همه در همين نشئه و در درون همين زندگى در روى زمين  ودر بين تمام مخلوقات اعم از خانواده و خويشان واقوام و ساير بندگان خدا مي باشد ، نه در وادى اوهام و خيالات و تصورات مجازى ذهن ،

 

واما  اين توفيق عظمى از كجا شروع شود،

 پله دوم : فكر 

 ابتدا دربين ساعات روزانه ،ساعتى را فارغ از تمام مشغوليات جسمى و روحى  و فكرهاى مادى ،  مختص فكر كردن به صانع قرار بده و فقط فكرت را تمركز كن روى درك عظمت " الله" خالق خود وهرآنچه از هستى دريافته اى كه او جل جلاله وعظم شانه  " احد " است و " صمد" است و" لم يلد ولم يولد" 

 وتمركز كن روى صفات و صنع او كه گستره عوالمى كه خلقكرده  چقدر است و ازكجاتاكجاست ، وفقط در صفات و خلقتش فكر كن و سپس  اين دو آيه آخر سوره جاثيه را حفظ وبه آن مشغول و مداومت كن :

 

 ﴿فَلِلَّهِ الحَمْدُ رَبِّ السَّمواتِ ورَبِّ الأرْضِ رَبِّ العالَمِينَ﴾ ﴿ولَهُ الكِبْرِياءُ في السَّمواتِ والأرْضِ وهْوَ العَزِيزُ الحَكِيمُ﴾ 

-/-/-/-/-/-/-/-/

 پله سوم: 

اكنون كه در پله دوم ، معرفتت به خداى متعال اندكى بالا رفت و ودريافتى كه او خالق وصانع ورب آسمان و زمين ورب همه ى عوالم وجود است و به همه ى آنچه خلق نموده احاطه كامل دارد ، بدان كه بر تو و اعمال و افكار تونيز احاطه كامل وعلمى  دارد ،

 و بفرموده خودش از رگ گردنت هم به تو نزديك ترمى باشد 

... ونحن اقرب اليه من حبل الوريد

   ادامه دارد 

✅ پله چهارم

 باقدرى تفكر در عظمت خالق به كوچكى وضعف خود پى بردى و سپس بر احاطه كامل او جل جلاله كه ابصر الناظرين والسمع السامعين است برخود آگاه شدى ، پس به شدت مراقب اعمالت باش و همواره در تمام لحظات به اين توصيه لقمان حكيم به فرزندش توجه داشته باش كه در آيه ١٦سوره لقمان آمده : 

يا بُنَيَّ إِنَّها إِنْ تَكُ مِثْقالَ حَبَّةٍ مِنْ خَرْدَلٍ فَتَكُنْ فِي صَخْرَةٍ أَوْ فِي السَّمو اتِ  أَوْ فِي الْأَرْضِ يَأْتِ بِهَا اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ لَطِيفٌ خَبِير

  اى فرزندم! اگر (عمل تو) همسنگ دانه‌ ى خردلى باشد و در دل تخته سنگى يا در آسمان‌ها يا در زمين نهفته باشد، خداوند آن را (در قيامت براى حساب) مى‌آورد، زيرا كه خداوند دقيق و آگاه است "

 ولذا سعى تو بر اين باشد كه از گناه و حتى المقدور از مكروهات  و شبه ناك هاهم اجتناب كنى و در طول روز درصد انجام عمل خيرى هرچند بنظر كوچك وناچيز باشى كه همان در نظر خداى متعال بزرگ است و هرشب به توصيه امام باقر عليه السلام كه فرمود: " من لم يحاسب نفسه فليس منى " قبل از خواب محاسبه نفس داشته باشى و اگربتوانى اعمال روز را هرشب هنگام ياد داشت نمايي تا انتهاى هر هفته مرورى به اعمالت داشته باشى ،همان طور كه طبق آيات وروايات پيامبر اكرم وائمه معصومين (عليهم السلام)خاصه امام زمان (سلام الله عليه ) هر هفته اعمال شيعيان خود را مرور مى فرمايند و لذا بدانى كه چه تحويل مولا وسرور خود داده اى .

 وَ قُلِ اعْمَلُوا فَسَیَرَی اللّهُ عَمَلَکُم وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ سَتُرَدُّونَ إِلی عَالِمِ الغَیْبِ وَ الشَّهادَةِ فَیُنَبِّئُکُمْ بِما کُنْتُم تَعْمَلُون. [سوره توبه آيه ١٠٥ ] و بگو:

 [هر کاری می‌خواهید] بکنید که به زودی، خدا و پیامبر او و مؤمنان در کردار شما خواهند نگریست و به زودی به سوی دانای نهان و آشکار باز گردانیده می‌شوید. پس شما را به آنچه انجام می‌دادید، آگاه خواهد کرد.  

 واگر بگويى اين اطلاع داشتن از اعمال من با ستارالعيوب بودن خدا منافات دارد به اين مطلب برگرفته از تفسير نمونه توجه كن كه :

 در میان پیروان مکتب اهل بیت(علیهم السلام) با توجه به اخبار فراوانى که از امامان رسیده عقیده معروف و مشهور بر این است که پیامبر(صلی الله علیه وآله) و امامان(علیهم السلام) از اعمال همه امت آگاه مى شوند، یعنى خداوند از طرق خاصى اعمال امت را بر آنها عرضه مى دارد؛ همچنین این اعتقاد نیز وجود دارد که بعضی از اولیای الهی علم برزخی یا چشم بصیرت دارند و می توانند ماهیّت واقعی دیگران را ببینند. آیا این عقاید با عقیده قرآنی که می گوید «خداوند ستار العیوب است» منافات ندارد؟!

پاسخ: علم به اعمال دیگران از دو طریق ممکن است که هیچ یک از آن دو منافاتی با ستار العیوب بودن خداوند ندارند:

طریق نخست: عرضه اعمال مردم توسط خدا برای افراد خاص و در زمان های خاص؛ چنانکه در روایات مختلف آمده و در بعضى از آنها تنها سخن از پیامبر(صلی الله علیه وآله) به میان آمده و در پاره اى از على(علیه السلام)، و در بعضى پیامبر و همه امامان اهل بیت(علیهم السلام) ذکر شده اند. بعضى از این روایات تنها عصر پنجشنبه را وقت عرض اعمال مى شمرند، بعضى همه روز ها را و بعضى هفته اى دوبار و بعضى آغاز هر ماه و بعضى هنگام مرگ و گذاردن در قبر را وقت عرضه دانسته اند

این عرضه اعمال در راستای تربیت انسانها می باشد و منافاتی با ستار العیوب بودن خداوند ندارد؛ همانطور که اطلاع عموم مردم از بیماری های پنهان یک شخص پسندیده نیست، ولی علم پزشک از آنها برای کمک به درمان آنها لازم و ضروری می باشد و از این قاعده استثنا می شود.

در مورد گناهان و رذائل افراد نیز با وجود اینکه خداوند هم از جهت تکوینى انسان را چنان آفریده است که بسیارى از عیب هایش پنهان است و هم از جهت تشریعى دستور داده مردم‌ عیب هاى همدیگر را بپوشانند، امّا حضرات معصومین به لحاظ اینکه وظیفه دارند نفوس مردم را تربیت کنند و به اندازه ای که انسانها قابلیت دارند برای رسیدن آنها به کمال به آنها کمک کنند علم آنها به اعمال و رفتار و صفات انسانها منافاتی با ستار العیوب بودن خداوند ندارد و برعکس در راستای اصلاح و پوشاندن عیوب انسانها در دنیا و آخرت و عدم شقاوت آنها می باشد. چنانکه در همه روایاتی که از آگاهی پیامبر(صلی الله علیه و آله) و ائمه(علیهم السلام) از اعمال انسانها خبر داده است غالبا به جنبه تربیتی انسانها اشاره شده است.

به عنوان مثال در روایتى از امام على بن موسى الرضا(علیه السلام) مى خوانیم که شخصى به خدمتش عرض کرد براى من و خانواده ام دعائى فرما، فرمود مگر من دعا نمى کنم؟ «وَ اللَّهِ إِنَّ أَعْمَالَکُمْ لَتُعْرَضُ عَلَیَّ فِی کُلِّ یَوْمٍ وَ لَیْلَةٍ قَالَ فَاسْتَعْظَمْتُ ذَلِکَ- فَقَالَ لِی أَ مَا تَقْرَأُ کِتَابَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ- «وَ قُلِ اعْمَلُوا فَسَیَرَى اللَّهُ عَمَلَکُمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ‌» قَالَ هُوَ وَ اللَّهِ عَلِیُّ بْنُ أَبِی طَالِبٍ»(بخدا سوگند، اعمال شما هر شب و روز بر من عرضه مى شود [و همواره آنچه خیر و صلاح شماست را از خدا می خواهم]. راوى این حدیث مى گوید این سخن بر من گران آمد، امام متوجه شد و به من فرمود: آیا کتاب خداوند عز و جل را نمى خوانى که می گوید: «عمل کنید خدا و پیامبرش و مؤمنان عمل شما را مى بینند»؟! بخدا سوگند منظور از مؤمنان على بن ابى طالب [و امامان دیگر از فرزندان او] مى باشد).

و در روایت دیگرى از رسول خدا(صلى اللّه علیه و آله) مى خوانیم که به اصحابش فرمود: «هم حیات من براى شما خیر است و هم مرگ من! پرسیدند مى دانیم زندگى شما براى ما خیر است اما مرگتان چطور؟ فرمود: اعمال‌ شما بر من عرضه‌ مى شود و من برایتان استغفار مى کنم»

همچنین در حدیث دیگرى از امام باقر(علیه السلام) مى خوانیم: «إنَّ الأعمَال تُعْرَضُ عَلَى نَبِیِّکُمْ کُلَّ عَشِیَّةِ الْخَمِیسِ فَلیَستح أَحَدُکُمْ ان تُعْرَضُ عَلَى نَبِیِّهِ الْعَمَلُ الْقَبِیحُ»(تمامى اعمال‌ شما بر پیامبرتان هر عصر پنجشنبه عرضه‌ مى شود، بنا بر این باید از اینکه عمل زشتى از شما بر پیامبر(صلی الله علیه وآله) عرضه شود شرم کنید).

در حقیقت منظور از ستار العیوب بودن خداوند این است که پیش انسانهای معمولی، آثار گناه کسی آشکار نمی شود و انسان گناه کار بواسطه گناهش پیش دیگران رسوا نمی گردد؛ امّا اگر اولیاء الهی از گناه بندگان اطلاع پیدا کنند نه تنها آن بنده را رسوا نمی کنند، بلکه برای اصلاح و درمان او اقدام می کنند؛ چراکه آنها برای اطلاع از احوال دیگران ظرفیت معنوی و اخلاقی دارند و خطا پوش هستند. چنین خصلت خطا پوشانه را به صورت محدود تر در انسانهای خود ساخته معمولی هم می بینیم، چه رسد به پیامبر و ائمه معصومین(علیهم السلام) که تمام حرکات و گفتار خود را با نظر و اراده خدا هماهنگ می کنند!

طریق دوم: از طریق مشاهده عینى و دیدن آثاری است که اعمال در نظام تکوین بر جای می گذارد؛ چراکه اعمال و گفتار ما انرژیهاى مختلفى هستند که هرگز محو و نابود نمى شود وهر کسی به اندازه ای که بر نظام تکوین تسلط دارد از آنها آگاه می شود؛ کسانی که چشم بصیرت دارند تا حدی از این آثار مطلع می شوند. اهل بیت(علیهم السلام) بخاطر اینکه بتوانند انسان ها را به لحاظ تکوینی نیز تربیت کنند، بیشترین تسلط را بر نظام تکوین دارند؛ لذا بیشتر از دیگران به آثاری که اعمال هر کس بر روی خود شخص و محیط اطراف او می گذارد علم پیدا می کنند. در روایتی از امام صادق(علیه السلام) نقل شده است که: «خداوند در هر قریه اى ستونى از نور براى امام نصب مى کند که مى تواند تمام اعمال اهل آن قریه را به وسیله آن ببیند»

 این طریق از آگاهی امامان نیز منافاتی با ستار العیوب بودن خداوند ندارد؛ زیرا اولا: آگاهی آنها از آثاری است که گناه بر جای گذاشته است و خود شخص گناهکار این اثر را ایجاد کرده و آنها را از گناه خود مطلع کرده است، نه اینکه امامان به دنبال تجسس از اعمال آنها باشند! ثانیا: آنها بواسطه ظرفیت اخلاقی وعظمت روحی که دارند پرده دری نمی کنند؛ همانطور که یک انسان عادی وقتی چشمش به گناه کسی بیفتد تا وقتی گناه او را برای دیگران آشکار نکند با ستار العیوب بودن خدا و حکم شرعی وجوب پوشاندن عیب دیگران مخالفت نکرده است.

در پایان لازم به ذکر است که مساله عرضه اعمال و علم اهل بیت(علیهم السلام) از اعمال و رفتار انسان اثر تربیتى فوق العاده اى نیز در معتقدان به آن دارد؛ زیرا هنگامى که من بدانم علاوه بر خداوند که همه جا با من است پیامبر(صلی الله علیه وآله) و پیشوایان محبوب من همه روز یا همه هفته از هر عملى که انجام مى دهم، در هر نقطه و هر مکان اعم از خوب و بد همه آگاه مى شوند، بدون شک بیشتر رعایت مى کنم و مراقب اعمال خود خواهم بود.

درست مثل اینکه کارکنان مؤسسه اى بدانند همه روز یا همه هفته گزارش تمام جزئیات اعمال آنها به مقامات بالاتر داده مى شود و آنها از همه آنها با خبر مى گردند

 نکته دیگری که در مورد گناهان انسان لازم به ذکر است، این است که علم به گناه بلافاصله نمی باشد و اگر توبه نکرد آثار آن ثبت می شود و اگر توبه انسان از گناهش کاملًا خالص باشد، خداوند آنچنان آثار گناه‌ را مى پوشاند که در حدیث آمده؛  حتّى فرشتگانى را که مأمور ثبت اعمال او هستند به فراموشى وا مى دارد و به اعضاء پیکر او که مأمور گواهى بر اعمال وى در قیامتند دستور مى دهد که گناهان او را، مستور دارند، و به زمین که گناه بر آن کرده و گواه بر عمل او در قیامت است نیز فرمان مى دهد که آن را کتمان ‌کند به گونه اى که روز قیامت هنگامى که در صحنه رستاخیز حضور می یابد، هیچ کس و هیچ چیز برضدّ او گواهى نخواهد داد،

ادامه دارد

 س.م.ر

نوشتن دیدگاه


١- بلحاظ قانونی هر فرد مسئول محتوای نظر ارسالی خود است ،که از طریق قانون با آی پی شناسایی و پيگيرى می شود

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

دیدگاه‌ها   

0 #10 Guest 1401-11-30 08:01
با سلام و احترام خدمت استاد موسوی.
مدتی است این 66 پله را متوقف فرمودید و دیگه ادامه ندادید آیا اتفاق خاصی افتاده یا نظرتان تغییر کرده؟
مشتاقیم بقیه مطالب را ببینیم و بشنویم خدا بر توفیقاتتان بیفزاید التماس دعا.
نقل قول کردن
0 #9 سیدمهدی س 1401-09-23 07:57
سلام علیکم
حاج أقا
موسوى
نقل قول کردن
0 #8 سیدمهدی س 1401-09-23 07:12
سلام عرض ارادت

هماپ که در متن بالا فرمودید:
«انسانهای خودساخته هم اعمال مارامی بینند»
مؤیدباشید.
سلام
هماپ را من ك متوجه نشدم
شايد حاجاقا خودش شب ببينن متوجه شون
نقل قول کردن
0 #7 سیدمهدی س 1401-09-23 01:27
سلام
البته به این ۷دوربین یکی دیگه اضافه کنید
حاج آقا
سلام عليكم
صباح النور والياسمين
متوجه منظور جنابعالى نشدم
نقل قول کردن
0 #6 سیدمهدی س 1401-09-22 23:31
عرض سلاو وادب
درتکمیل فرمایشات حضرتعالی:

دوربین های مدار بسته ای که در زندگی ما نصب شده اند:
دوربین اول: خود خداست .
آیه چهاردهم ازسوره ی علق:
«آیا نمیدانند که خدا آنها را نگاه میکند!»

دوربین دوم: پیامبراکرم صلی الله علیه و آله است .
آیه ی۴۵ سوره احزاب:
«ای پیامبر ما تو را در امت گذاشته ایم ،
تو شاهد هستی و آنها را میبینی .

دوربین سوم:امامان معصومین علیهم السلام هستند .
آیه١٠۵ سوره توبه
 که سه دوربین اول در این آیه جمع است:
ای پیامبر به مردم بگو هر کاری میخواهید بکنید ، اما اعمال شما را خدا میبیند ، پیامبر میبیند و مؤمنان (امامان علیهم السلام)
 نیز میبینند . .

دوربین چهارم:ملائک مقرب خدا هستند .
آیه ۱۷و١٨سوره ق:
ازشماحرکتی سرنمیزند مگر آنکه دو مأمور در حال نوشتن آن هستند. یکی مأمور نوشتن خوبی ها ویکی مأمور نوشتن بدی هاست. فقط این دوملک یک تفاوتی باهم دارند. این یکی اگرنیت خوبی هم کنیم یادداشت میکند. آن یکی نیت بدی کنیم یادداشت نمیکند.

دوربین پنجم: زمین است.
سوره زلزال
روز قیامت همین زمینی که ماروی آن نشسته ایم می آید و خبرهای خود را میدهد.

دوربین ششم: زمان است.
آیات اول سوره بروج و روایات صریحی از امیرالؤمنین علیه السلام داریم که شب جمعه اعمال شما را ثبت میکنند. شب و روز عرفه اعمال شمارا میبینند. ایام هم موجود زنده هستند.

دوربین هفتم:
دوربینی که ازهمه تکان دهنده تراست، اعضاء و جوارح مامیباشند.
یه ۲۰ و ٢١سوره فصلت
نقل قول کردن
0 #5 غلامرضا 1401-09-18 15:49
سپاس از مطالب آموزنده وبا ارزشتان.پروردگار متعال به شما اجر فراوان بدهد.
نقل قول کردن
+1 #4 ولی الله ک 1401-08-29 16:11
سلام علیکم
خداوند والدین شما سید عزیز را با اولیاء اش محشور فرماید وما را موفق به طاعتش
حاج آقا آرزوی ماست که روزی به این کرامات برسیم
ان شا الله دست ما را هم بگیری وبرای یک بار هم شده از نعمت ماکول نور بهره مند شویم
نقل قول کردن
+1 #3 احمد 1401-08-27 08:34
به امید ظهور مولامان اقا امام زمان عج که صد البته نزدیک است........
و اماده نمودن مردم از لحاظ اخلاقی و عرفانی
نقل قول کردن
0 #2 سیدمهدی س 1401-08-26 12:24
سلام وعرض ارادت و تشکر

پله پله تا ملاقات خدا

...حَيْثُ مَا كُنتُمْ فَوَلُّوا وُجُوهَكُمْ شَطْرَه...
نقل قول کردن
+2 #1 م چم 1401-08-26 11:24
سلام علیکم سید خدا به شما خیر بده که ما رو در راه خدا یاری میکنید
نقل قول کردن
© 1387/11/11 - 1402 islamicworld.ir  تمام حقوق مادی و معنوی برای پایگاه نشر معارف قرآن و ولایتz1111.ir محفوظ است.
Template Design:Akin Group
کانال