4

 

نام : حسن
شهرت : عسکری، زکی، هادی ، سراج ، رفیق
لقب : الخاص
کنیه : ابو محمد معروف به « ابن رضا»
نام پدر:امام علی النقی (علیه السلام)
نام مادر: سوسن یا حدیثه یا سلیل
تاریخ ولادت: هشتم ماه ربیع الثانی سال ۲۳۲ هجری یا ۲۳۱ هجری
محل ولادت : مدینه طیبه
مدت امامت : ۶ سال
تاریخ شهادت : هشتم ماه ربیع الاول سال ۲۶۰ هجری
محل دفن : سامراء
_______________________________________________________

 

امام حسن عسكری (علیه ‏السلام)، در طول مدت زندگانی و به ویژه در دوران امامت خویش به واسطه مبارزه با طاغوت‏ های زمان در تبعید و زندان و تحت نظر به سر می ‏برد. زندگی آن حضرت در دوران شش تن از خلفای ستمگر عباسی سپری شد كه به ترتیب جعفر متوكل، محمد منتصر، ابوالعباس احمد مستعین، ابوعبدالله معتز، محمد مهتدی و احمد معتمد می ‏باشد.
از آنجایی كه امام عسكری (علیه ‏السلام) را در محله عسكر ـ كه محل سكونت سپاهیان ترك عباسی بود ـ جای داده بودند به آن حضرت عسكری می‏ گویند. فضائل و کمالات معنوی آن حضرت موجب شده بود که دوست و دشمن شیفته آن حضرت شده و از صمیم قلب به آن حضرت ارادت بورزند و وجود گرامی امام را خواسته یا ناخواسته محترم شمارند.

* تأکید بر اصل قرآنی تقیه:
 آن حضرت چون در عصر حاکمیت مستبدترین سلاطین عباسی زندگی می کرد و از خطرات بزرگ نسبت به مذهب شیعه و پیروان آن آگاه بود، همواره پیروان خود را به رعایت اصل قرآنی تقیه سفارش می نمود.
گسترش و پراکندگی جغرافیایی شیعیان باعث شد تا  شبکه سری ارتباطی وکالت و عزل و نصب راه‌اندازی کند که به وسیله این شبکه ، نامه‌ها و مکتوبات فراوانی با شیعیان رد و بدل می شد.
همچنین از نمایندگانی جهت ارتباط با شیعیان استفاده نمود که از جمله این افراد «عقید»، خادم خاص وی بود.
 «عثمان بن سعید»، یکی دیگر از این نمایندگان بود که زیر پوشش یک روغن فروش، واسطه ارتباط امام و شیعیان بود و با ورود به عصر غیبت صغری، به عنوان نخستین نایب خاص امام مهدی(علیه السلام)، نیز ایفای نقش کرده است.

* آماده سازی شیعیان برای دوران غیبت:
 ایشان با نوید تولد امام مهدی(علیه السلام)، شیعیان را برای غیبت امام دوازدهم آماده کرده، خودشان هم سعی می کردند از پشت پرده با شیعیان در ارتباط بوده تا زمینه را برای دوران غیبت مهدی موعود آماده کنند.

* اهتمام به دو اصل تولی و تبری:
 امام یازدهم (علیه السلام)، شیعیان را به دوستی اهل بیت (علیهم السلام) و بیزاری از دشمنان آنان، ترغیب می نمود.

* پاسخ به پرسش های روز:
یکی از مهم ترین موارد در سیره اجتماعی امام حسن عسکری (علیه السلام)، پاسخ گویی به شبهه های فرهنگی و دینی جامعه بود.

* تشویق عالمان و دانشمندان راستین:
 امام حسن عسکری (علیه السلام) با قدردانی از چهره های فرهنگی شیعه، جرقه امید را در دل دانشوران و دانش دوستان پدید می آورد و آنان را برای تلاش هر چه بیشتر در راه گسترش فرهنگ شیعه ، امیدوارتر می ساخت.
 
* رهبری مبارزات سری:
پیشوای یازدهم، علیرغم فشارهای شدید سیاسی و با وجود حضور اجباری در مناطق نظامی و تحت کنترل، با تیزبینی خاصی با دوستان و شیعیان خویش، ارتباطی عمیق ایجاد کرده بود.

نوشتن دیدگاه


١- بلحاظ قانونی هر فرد مسئول محتوای نظر ارسالی خود است ،که از طریق قانون با آی پی شناسایی و پيگيرى می شود

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

© 1387/11/11 - 1403 islamicworld.ir  تمام حقوق مادی و معنوی برای پایگاه نشر معارف قرآن و ولایتislamicworld.ir محفوظ است.
Template Design:Akin Group
کانال